Prva splošna ugotovitev je, da je ta sejem resnično velik in pomemben za IT panogo. Tako pomemben je, da se ga je udeležila sama kanclerka ga. Merkel, ki je prišla dati podporo nemškemu delu razstavljalcev in povabila tudi druge udeležence naj čim bolje medsebojno sodelujejo saj je to gonilo napredka in blagostanja. Prisotnost vseh velikih blagovnih znamk je samoumevna. Lahko bi rekli kot velja za splet in www strani, če te ni na CeBIT-u te ni ali pa zelo malo daš na take vrste gradnjo blagovne znamke. Res pa je, da če ne nastopaš globalno, mogoče res lahko prihraniš ta strošek. Pred prihodom v Hanover smo imeli že dogovorjene sestanke z morebitnimi poslovnimi partnerji, kar se je izkazalo za zelo modro potezo, saj smo imeli kar naprej poln razstavni prostor.

Vtisi so se nekoliko posedli in lahko podam par ključnih ugotovitev:

  • če želimo z našim ASK.BI prodreti na tuje trge smo se prav odločili,
  • da smo se predstavili prvič javno in to v mednarodnem okolju z našo novo blagovno znamko ASK.BI, ki pooseblja vse kar lahko opiše Business Inteligence,
  • da so slovenska podjetja resnično premalo odzivna na BI področju, posebej pri uvedbi rešitve v svoj poslovni model,
  • da imamo rešitev, ki je v svetovnem vrhu, vsaj po odzivih sodeč smo dobili tak vtis,
  • da je zanimanje za produkt veliko, imeli smo preko 50 predstavitev,
  • konkretno zanimanje za rešitev ASK.BI iz JAR, Španije, Francije, Srbije, Avstralije…

V torek nas je prišla podpret tudi slovenska delegacija z ministrom Koprivnikarjem in veleposlanico v Nemčiji, Marto Kos Marko.

Podpirajo prodor slovenske pameti v tujino, saj s tem Slovenska podjetja prepoznavajo kot pomembne gradnike IT panoge.

Prejeli smo veliko besed spodbude in tudi obljubo za morebitno sodelovanje z Ministrstvom za javno upravo. Veseli smo vsake spodbude, posebno pa iz ust ministrov in njihovih sekretarjev. Spodbujamo slovensko samooskrbo tudi na področju IT tehnologije, saj z inovativnimi rešitvami dokazujemo, da smo vredni zaupanja.

CeBIT_2016_day2_14-1  CeBIT_2016_day2_30-1  CeBIT_2016_day2_34-1  CeBIT_2016_day2_16-1CeBIT_2016_day2_27-1  CeBIT_2016_day2_04-1

Več o samem nastopu in dogodkih na sejmu bomo opisali v naslednjih objavah.

Tukaj se moramo tudi zahvaliti za pomoč pri ureditvi razstavnega paviljona tudi podjetjem Plastika Skaza d.o.o. iz Velenja s prispevkom iz kolekcije Cusine, podjetju Eurocom d.o.o. iz Kranja z svojimi promocijskimi izdelki ter Leškemu delu Žita Gorenjka za izvrstno temno Mistica original čokolado, ki so jo obiskovalci kar naprej hodili iskat na naš paviljon. Škoda, da smo prepozno prišli na idejo, saj bi promocijo na CeBITu lahko ponudili še kateremu podjetju.

CeBIT_2016_day2_03-1  CeBIT_2016_day2_36-1  2016-03-23 11.35.58