Zadnje čase je vse več govora o tem, da avtomobili parkirajo sami. OK, to smo že videli boste rekli, nič posebnega. Vedno bolj glasne so novice, da bo avtomobil  bolj avtonomno prevažal potnike do cilja s pomočjo naprednih tehnologij brez posredovanja voznika. Torej vozil bo sam, kaj to pomeni za poslovni svet?

Sprostilo se bo veliko časa, ki ga je direktor ali nekdo od vodilnih namenil prevažanju in bil aktivno udeležen pri upravljanju vozila, sedanje smernice pa kažejo v smer samostojne vožnje.

Vendar preden se bo ta novost množično začela uporabljati bo verjetno še minilo nekaj časa.   Ali ste kdaj pomislili na to, da bi lahko na avtomobilski konzoli pred semaforjem pogledali največje dolžnike vašega podjetja? Ali bi rekli na glas prodaja po kupcih in bi vam jih avto prikazal na svojem multimedijskem zaslonu?

Dokler še nimamo samovozečih avtomobilov imamo vedno večje ekrane z vsemogočimi aplikacijami in povezavami.

Zakaj ne bi v enostavni obliki prikazovali poslovne podatke tudi na tem zaslonu. Zakaj se ne bi pogovarjali z avtomobilom?

askbi terjatve

Razvoj v našem podjetju nam je postregel z novostjo, ki nam ponudi vse osnovne poizvedbe tudi v avtomobilu, na varen način saj lahko upravljamo iskalnik preko glasovnega ukaza.

Je še en način kje vse se lahko prikazujejo poslovni podatki in s tem olajšamo odločanje, vse v korist uporabnika. Razmišljajte izven ustaljenih okvirjev, razmišljajte drugače!

S tem smo združili dva področja kjer se do sedaj ni uporabljala tehnologija BI. Več na povezavi…

Kmalu več na to temo na primeru iz prakse.