Znani genij je rekel, da ne moramo pričakovati, da bodo rezultati drugačni, če bomo vedno počeli stvari na isti način. 

Kolikokrat se vam zjutraj mudi? V glavi premlevate dogodke prejšnjega dne. Otroci se oblačijo prepočasi, jutranja kavica nikakor ne zavre, kopalnica je vedno zasedena in ne gre vam iz glave, da ste nekaj pozabili…

Priprave na kolegij vam ni uspelo pripraviti, kot ste želeli, kolegica še ni dobila poročila, telefon brni… skratka kaos ponedeljkovega jutra.

Na elektronski pošti imate pet še neodprtih sporočil, veste da vsi zahtevajo od vas določene podatke in odločitve za to in ono, vi pa ne veste kateri podatki so sveži ali se je vse že preneslo v novo MS Excel tabelo…

Jutranji kolegij, vsak ima svojo mapo papirjev v roki, gledam prestrašene poglede, ki nemo strmijo v papirje, ko vprašam kdo bo prvi poročal se noben pogled ne dvigne iznad mize, kot da niso prepričani, če so prav sestavili poročila, ali imajo prave podatke, velikokrat se je že izkazalo, da smo se motili …

Kako nam gre v podjetju, sedaj je že četrti kvartal, ali smo dosegli plan, kdo od prodajnikov se je izkazal in kdo se ni, kateri artikli nam delajo izgubo, kateri se ne prodajajo in stojijo že predolgo v skladišču? Na ta vprašanja vaši sodelavci nesamozavestno odgovarjajo in mrzlično brskajo po šopu poročil in vas ne prepričajo z odgovori.

Financarka pravi, da nam plačila zaostajajo, vprašate koliko imamo odprtih terjatev pravi, da ne ve natančno, preveč… ko vprašate kdo konkretno zamuja s plačili in koliko dni, mora za to  izpisati IOP za pregled, podatki pa so še iz prejšnjega meseca…

Prešine vas, zakaj imajo vsi v roki tablice oz. pametne telefone, pa nikakor ne uspejo iz te tehnologije izvleči informacij. Podatki se vam kopičijo vendar za vas niso informacije. Še vedno prihajajo na kolegije z mapo papirjev, Excel tabele visijo ven iz teh map, padajo po tleh se mešajo z ostalimi dokumenti. Ali so naša orodja za poročanje ustrezna, ali jih sploh uporabljajo, ali se jih bojijo uporabljati, so prezapletena…?

Ali sploh vemo kaj se v podjetju dogaja, kako dosegamo plane, ali smo pravilno postavili cilje, koliko nam dolgujejo po zapadlosti in komu mi ne plačamo na rok … ? Koliko odgovorov imamo na ta vprašanja?

Kaj lahko storim, da bo drugače, bolje? Ali bi za vas bilo manj stresno če bi lahko v 15 sekundah dobili krvno sliko podjetja?

Ali bi bilo za vas dobro, da vas taka  prva stran pričaka, ko zjutraj sedete za računalnik ali pogledate na tablico, gsm.

Podatke lahko poljubno nastavite po vsebini in načinu prikaza. Od tu naprej enostavno povrtate po vsebinah.

Gledano obdobje se enostavno nastavi z drsnikom.

Sedaj pa res ne vem zakaj še oklevate? To je napisano na vašo kožo!

KPI sparcline1

KPI pogled 1